Pulverlakering er en fremragende løsning med mange fordele

Hvis du står og skal have noget lakeret, så er det op at du benytter dig at muligheden for at få foretaget en pulverlakering. Resultatet bliver stort set altid fantastisk.

Hvad er pulverlakering?

Som navnet siger, så er pulverlakering at lakere noget med pulver. Det foregår ved at pulveret bliver elektrostatisk opladet, og at det derefter bliver påført det emne, der skal lakeres. Der benyttes en sprøjte til at påføre pulver, og til at sørge for at fordele det ensartet, så det ender med en flot finish.

Hvor kan du bruge det?

Du kan let og hurtigt benytte pulverlakering til en lang række forskellige ting, der skal lakeres. Det kan i princippet bruges til alt metal, der kan tåle op til 220 graders varme. Både ting der skal være indendørs og udendørs. Det kan typisk være til lamper, måske dit cykelstel, til dine hvidevarer, til flere steder på din bil eller alt muligt andet i dit private hjem. Men også i industri kan du med fordel benytte pulverlakering. For det giver mange fordele.

I butikken og på kontoret

Er du erhvervsdrivende med en lille butik eller måske med en mindre kontor? Så er der rigtig mange ting, er ofte skal vedligeholdes og holdes pæne. Til dette kan du med stor fordel bruge pulverlakering som en effektiv løsning i dagligdagen.

Fordelene ved pulverlakering

Der er en række store fordele ved at benytte pulverlakering. Først og fremmeste får du et resultat af høj kvalitet. Overfladen bliver ensartet, og så bliver den slag- og ridsefast plus får en meget længere holdbarhed både indendørs og udendørs. Og så er det modstandsdygtig overfor bakterier, svampe og dyr. Der er også økonomiske fordele ved pulverlakering. Det er nemlig billigere end både anodisering og vådlakering. Og så er det altså mere miljøvenligt.

Godt for miljøet

Faktisk er pulverlakering også en god metode for dig, der gerne vil tænke på miljøet. For der bliver i princippet ikke noget spildmaling. Det pulver, der falder ned kan nemlig den problemer bruges igen. Det skal blot samles sammen og genbruges.

Få ulemper

Der er også et par ulemper ved at benytter pulverlakering. Det kan være svært at opnå et tyndt lag på din overfald, der kan være problemer ved farveændringen, og så kan lakeringen nedbrydes, når det bliver udsat for UV-stråler. Desuden kan opstarsomkostningerne være forholdsvis høje og det kræver en del udstyr at komme igang. Så det gælder om at opveje fordele og ulemper inden du vælger at bruge pulverlakering.

Bookmark permalink.