Hvis du står over for at skulle lave mad til et stort middagsselskab, så føler du garanteret et vidst pres. Når man sætter en stort anlagt middag op, så vil man nemlig gerne have, at det hele klapper. Dette gælder alle mulige forskellige aspekter af aftenen. Der skal pyntes flot op og dækket et gavmildt bord. Så skal der måske arrangeres spændende underholdning, så gæsterne kommer hinanden ved og får noget sjovt at lave. Og så er der jo det absolut vigtigste element ved en god middag, nemlig maden.
Maden er grundpillen i ethvert middagsselskab. Vi danskere elsker mad, og vi elsker især, når maden er lavet godt og med tanke på gæsterne. Således er det vigtigt, at du til middagsselskabet sørger for at gøre noget ekstra ud af det kulinariske aspekt. Det er helt op til dig selv, hvordan du gerne vil gøre dette. Måske vælger du et tema – for eksempel spansk eller italiensk. Eller måske vælger du nogle retter, som dine gæster ikke har set før. Det kan også være, at du holder dig til det helt klassiske og traditionelle. Lige meget hvad, så er det en god idé at hjælpe dig selv på vej med en god opskrift.
Forretten starter aftenen ud
Der er mange, som når de laver mad til en stor middag, fokuserer ret meget på hovedretten. Og hovedretten er da også meget vigtigt. Det er denne ret, som optræder i midten af selskabet, og det er typisk også denne, som folk virkelig husker. Men det er vigtigt at have i mente, at en god middag opnås gennem kombinationen af alle tre retter, som gerne skal være i harmoni med hinanden. Og det er ikke irrelevant, hvordan denne treenighed startes ud. Derfor er det en god idé at du tænker rigtig meget over forretten.
Forretten skal kunne meget, for selvom den måske ikke er så stor som hovedretten, så er det den, som sparker det hele i gang. Det er derfor vigtigt at lave en forret, som på en gang er let og velsmagende. På den måde vækkes gæsternes appetit, uden at de bliver alt for mætte efter en enkelt ret. Derfor er det tilrådeligt at vælge en lidt lettere form for mad. Dette kunne typisk være for eksempel en lækker tunmousse. En tunmousse er overskuelig at lave, og de fleste kan lide den. Læs opskriften her.
Vælg retter, som passer til forretten
Idet forretten starter det hele ud, så er det vigtigt at de efterfølgende retter passer i stil og smagsnuancer sammen med denne. Tunmousse er en rimelig klassisk og traditionelt ret, og derfor kunne den efterfølgende hovedret og den efterfølgende dessert passende følge i denne stil. Så kunne hovedretten bestå af en lækker steg, dampende varme kartofler og en god sovs. Desserten kunne være en form for is eller måske en lækker chokoladekage, serveret med flødeskum eller friske bær. Ønsker du ikke at lave en traditionel middag, så kan du med fordel eksperimentere med den måde, du serverer din tunmousse på.