Yonex badmintonketchere i god udvikling

Nedenstående indlæg er kommet til med inspiration fra Yonex badmintonketcher

Først, få styr på vægtfordelingen i ketcheren

Der findes flere forskellige vægtfordelinger når vi taler om badmintonketcher. Den mest populære er hovedtung vægtfordeling. Her er, {som navnet påpeger, vægten i ketcheren ilagt toppen. Dog betyder det ikke at ketcheren har en højere vægt modsat andre badmintonketcher, det er blot kombinationen af vægten, der giver definitionen hovedtung. Fordelen ved en hovedtung ketcher er, at den bidrager med fuld kraft. Jo flere kilo man kan ilægge fjerbolden, jo mere fart kan der overføres til bolden. Derfor kan du ligestille det lidt med, når en flue flyver ind i maven på et menneske med 50 km/t, så hænder intet med damen, men hvis et tog hammer ind i manden med 50 km/t, så vil han ikke have det særlig rart efterfølgende. Det samme er gældende med en fjerbold, jo mere vægt, som vil være bag ved kontakten med bolden des mere kraft vil der blive givet videre. En mindre defekt ved at have en hovedtung badmintonketcher, er at den ikke er så hurtig til at reagere med i det flade spil. Den type af vægtfordeling, der benyttes mindst er den letteste ketcher i hovedet, hvilket er forskelligt fra den hovedtunge. Ved den hovedlette ketcher er vægten lægger ned mod håndtaget og dette vil give en ketcher som er meget hurtig at reagere med. Men på den anden side som med den hovedtunge model, kan der ikke komme så meget vægt bag ved bolden, og i denne sammenhæng er det meget svært at få fart i bolden. En hovedlet badmintonketcher med et stift skaft er meget besværlig at bruge og af denne årsag er der ikke mange spillere, der vælger den type vægtfordeling og helst ikke med et ikke fleksibelt skaft. Den sidste slags vægtfordeling i badmintonketcher er den neutrale vægtfordeling, som vinder mere og mere ind. Den model for vægtfordeling giver en god sammensætning af power og hurtig reaktion. Især i double har den neutrale vægtfordeling vundet vej frem. I mange år var denne række ellers præget af hovedtunge badmintonketcher, men de forgående år har man set et skifte i valget af ketcher. Også i herresingle, som sædvanligvis er den kategori hvor spillerne efterstræber aller mest power er der også flere spillere der efterspørger en neutral vægtet badmintonketcher.

 

Yonex, ikke til at undgå

Når vi diskuterer badmintonketcher så kan man ikke undvige Yonex. Det japanske mærke har været i toppen inden for fremstilling i mange år og ser ud til at blive ved i samme hastighed de kommende mange år.

 

Godt og gammelt

En af de gode nyskabelser fra Yonex, når man diskuterer badmintonketcher er Duora serien, som er den tidligste af sin model. Det er faktisk en klassisk model, som Yonex har innoveret med tiden, og gjort til noget helt særligt. Det der er kendetegnet ved Duora serien er, at det er en serie med en speciel designet side til baghånd og en særlig side til forhånd. Yonex har produceret en badmintonketcher med to differentieret rammer, hvor baghåndssiden er betydelig mere aerodynamisk, så du opnår et markant hurtigere sving og meget mere længde på dine boldene. Forhåndssiden er lavet betydelig mere stabil, så man erhverver sig mere kontrol i forhånden og særligt i boldene og slagene. Det sidste og nyeste Yonex har tilføjet til serien, er at der nu er særlige bøsninger som er mere stive på forhåndssiden og mere bløde på baghåndssiden, der forbedrer effekten af rammen med de 2 anderledes sider. Det vil sige at man med disse særlige bøsninger, får meget mere ud af, at der er to forskellige sider på ketcheren. Dette og denne udvikling fremhæver at Yonex badmintonketcher er de førende i verden hvad angår udvikling.

Bookmark permalink.