Vælg den helt rigtige lampe til dit spisebord

Lampen, der skal hænge over en spisebord, skal være helt-helt speciel. Den skal ikke alene være moderne og pæn ligesom eksempelvis lamperne fra mærket pendler. Den skal også være praktisk, sådan at hele familien kan få lys fra den, når der bliver spist aftensmad, holdt selskab eller bare lavet lektier. Det kræver lys, og så kan lampen være nok så smart, men er den ikke også praktisk, så hjælper det ikke.

 

Lightyears caravaggioe eller Secto octo 4240?

 

Der findes mange lamper derude, som alle sammen hedder noget, som designeren bag har besluttet. Og det kan mange gange måske gøre det svære for dig som helt almindelig kunde at bestemme dig ud fra bare navne eller design. Så har du fundet en lampe online, der er flot, og som du mener, der vil passe godt ind i din spisestue, så tag ned i en lampeforretning og hør ad, om de har den. Sådan kan du lige få set den og se, om den overhovedet passer ind i stuen.

Og selv indenfor gruppen af pendler-lamper findes der forskellige former og typer, så skal du have sådan en moderende lampe, så skal du vide mere specifikt, hvad du går efter. Eksempelvis er lightyears caravaggioe-lampen meget mere aflang i sit udseende, så her skal dit spisebord enten ikke være så højt, eller også skal lampen over spisebordet sidde højere oppe end normalt, for at den kan give det lys, som en fladere lampe kunne give.

 

Secto octo 4240 er noget mere rund i sin form og giver mere lys, fordi den har et design, der er lidt anderledes end så mange andre lamper. Her er det en god idé at se den in action, før man køber den, for passer den ikke til ens spisebord, og hvad man laver ved bordet, så skal det ikke være den. Hvis teenageren i huset for eksempel ikke synes, det er til at læse i en bog under lampen, så skal man måske overveje, om det skal være en anden.

Pendler-lamperne findes i mange forskellige designs, så er det sådan en man er på udkig efter, så spørg ad, for at finde den, der passer til jeres hjem.

 

Pris og størrelse

 

Skal du finde en ny lampe, skal du også have med dig, hvad du gerne vil betale for den. En ny lampe, og især hvis du vælger en pendler-lampe, koster som regel lidt penge, så det er en god idé på forhånd lige at beslutte, hvad budgettet er. Så kommer du hurtigt længere, fordi du så kan sige nej til dén og dén lampe, fordi den er for dyr. Eksempelvis er pendler-lampen luceplan hope rigtig flot og passer ind i de fleste hjem, men den er også dyr. Så måske skal det ikke lige være den.

 

Du skal også overveje, hvor meget du har plads til i dit hjem. Bor du en lille toværelses lejlighed, er det ikke sikkert, du skal have en store, vilde lampe til at hænge. Hvorimod at der over spisebordet i et stort parcelhus ikke skal hænge en lille lampe, som ikke giver det lys, den skal. Det skal man også have med. Selvom lampen er pæn, er det ikke sikkert, at den lige præcis passer ind i dit hjem.

 

Måske har du også en bestemt stil i hjemmet, hvor lampen skal passe ind. Der må man måske gå på kompromis med de andre to faktorer i så fald. Men der er pendler-lamperne gode, fordi de passer typisk ind de fleste steder.

 

Læs mere om de forskellige pendler lamper her og find en af dem, der måske er den rigtige til dit hjem.

Bookmark permalink.